DIY Hotfix

09:56:00


Met een speciale Hotfix applicator kan je steentjes aanbrengen op van alles. Zoals schoenen, kleding, mobieltjes, tassen en fotoboeken en fotolijstjes

Wat heb je nodig:
 • Hotfix applicator. Deze kan je online of in een hobbywinkel kopen sommige Action fillialen verkopen dit ook. De prijs licht tussen de €20,00 en €40,00.
 • Strass steentjes. Deze kan je in verschillende soorten en maten kopen.
 • Strijkfolie (optioneel)
Hoe maak je het:


Patronen
Je kan uit de losse hand de strass steentjes aanbrengen, maar voor bijvoorbeeld een logo maken is een patroon erg makkelijk daarbij heb je dan wel strijkfolie nodig. Ik heb het zelf uit de losse hand gedaan.
Hier onder heb ik voorbeelden voor jullie van patronen, via Google en verschillende website kom je leuke patronen tegen.
Als je een leuk patroon hebt uitgezocht printje deze uit. Vergeet niet het patroon te spiegelen voordat je deze uitprint.

Neem nu een stukje strijkfolie en haal het witte beschermvel eraf. Leg het transparante vel met de plakkant naar boven op de patroon. Plak een klein stukje plakband op de bovenzijde om verschuiven te voorkomen.

Ik heb zelf special een potlood besteld zodat de steentjes hieraan blijven plakken. Je kan ook een bijvoorbeeld  pincet gebruiken. Nu kan je eenvoudig de steentjes oppakken en bevestigen op het strijkfolie. Leg vervolgens de steentjes met de mooie kant naar beneden op het transparante vel en volg je patroon.

Het gebruik van de Hotfix applicator
Als het uit de losse hand doet is dit bovenstaande allemaal niet nodig. Leg de steentjes met de lijmlaag op de plaats waar je het wilt hebben. Gebruik de Hotfix applicotor met het bij behorende opzet stukje. De applicator heeft verschillende opzet stukjes voor elk maat steentje is er een ander opzet stukje. Plaats nu de applicator met het opzet stukje ongeveer 20 sec. op het steentje waar je die wilt hebben.

Als je een patroon hebt gebruikt
Alles alle steentje omgekeerd op het transparante folie liggen kan je deze nu met de plaklaag op het voorwerp leggen wat je versierd wilt hebben. Als de Hotfix applicator is opgewarmd met het juiste opzet stukje kan je 1 voor 1 de steentjes 20 sec. verwarmen en zo het patroon afwerken.
Laat vervolgens het patroon afkoelen. Trek voorzichtig de folie er van af.

Strijkijzer
Het is ook mogelijk om i.p.v. een Hotfix applicator te gebruiken een strijkijzer te gebruiken. Laat het strijkijzer verwarmen op de katoenstand. Niet Stomen. Verwarm de steentjes ongeveer 20 sec. Niet te hard op het strijkijzer drukken en het strijkijzer niet heen en weer bewegen, de warmte doet zijn werk.

Wassen
Je kan de kledingstukken binnenste buiten wassen op 30 graden. De kledingstukken niet laten drogen in de droger.

Hier nog wat voorbeelden wat er allemaal mogelijk is:

Ik heb een fotoalbum van de Hema versierd met steentjes, fotolijstje, sier speentjes en een romper,
alles heb ik voor mijn dochtertje gemaakt.

Heb jij al eens iets versierd met Hotfix steentjes? Ik zou het erg leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Liefs, Lonneke

You Might Also Like

6 reacties

 1. Oh wat leuk dat fotoalbum! Ik zie er wel vaak afbeeldingen van, met allerlei leuke creaties (vooral shirtjes voor de zomer), maar zelf heb ik nog nooit iets gehotfixed ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is zo makkelijke en leuk, gewoon een keer doen. Action verkoopt het nu ook voor een leuk prijsje!

   Verwijderen
 2. Goede tip om de tekst te spiegelen! Leuke inspirerende ideetjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je reactie. Spiegelen is het belangrijkste van alles ;-)

   Verwijderen

Instagram

Subscribe