Ik ken je niet, toch denk ik aan je

09:11:00

IHet onderstaande verhaal geeft precies mijn gevoelens weer. Onmacht, verdriet en boosheid. Het is de afgelopen dagen ook wat rustiger op mijn blog en ik reageer niet zoveel sorry daarvoor. Maar de vliegtuig ramp en alle ellende erom omheen grijpen me erg aan.

Donderdag was je er nog. Je was vriendin, opa, moeder, klasgenoot, de buurman, een collega, die jongen aan de kassa, dat leuke stel van verderop in de straat. Gister nog zwaaiden naasten je uit op het vliegveld. Je was een vakantieganger op weg naar zon, zee en strand, een uitwisselingsstudent op weg naar familie, een professor op weg naar een conferentie. Vandaag ben je een slachtoffer. Een slachtoffer van een strijd waar je helemaal niets mee te maken had. Slachtoffer van geweld van iets onmenselijk.

Ik ken je niet en toch ben je constant in mijn gedachten. Vakantie vieren voelt ineens egoïstisch wanneer ik denk aan het verdriet van de mensen die je gister nog uitgezwaaid hebben. De mensen die hoopten op een veilige terugkeer. Die nog steeds hopen dat ze straks zullen ontwaken uit een nachtmerrie.

Ik blijf aan je denken. Hoe je gisterochtend vol vrolijke verwachtingen in het vliegtuig stapte naar je exotische bestemming. Het beeld van een Lonely Planet tussen de brokstukken getuigt van de plannen die je had. De wereld zien, een prachtig land ontdekken. Ik sluit mijn ogen en ga in gedachten met je mee. Langs de douane, door de bagagecheck en richting de gate en op zoek naar je zitplaats in het voertuig. Verder durf ik niet. Mijn hoofd kan het niet aan te bedenken wat je moet hebben gedacht toen het vliegtuig dat je naar je bestemming zou moeten brengen ineens naar beneden tuimelde. Ik hoop niets, maar vrees het ergste.

Ik ken je niet. Ook voor mij ben je een naamloos slachtoffer van zinloos geweld. Toch voelt mijn hart zwaar. Het voelt zwaar omdat ik weet dat ik me met geen mogelijkheid kan voorstellen hoe het zou zijn als je mijn geliefde was. Mijn moeder, mijn opa, mijn vriendin of collega. Ik ken je niet, maar toch ben je constant in mijn gedachten. Jij, je naasten en alle mensen die om je rouwen.

REST in PEACE lieve onbekende. Mijn hart en gedachten zijn bij de mensen die je moeten missen en op de één of andere manier iemand steun te kunnen verlenen. Gewoon omdat je net zo goed mijn naaste had kunnen zijn.

Bron: http://sunshinemaniac.wordpress.com

Liefs, Lonneke

You Might Also Like

10 reacties

 1. Ik heb hier geen woorden voor, echt hartverscheurend wat en gebeurd is. In wat een zieke wereld leven we toch!
  Ik wens alle getroffenen ontzettend veel moed en sterkte toe, dit is echt een zware klap :(

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Elke x dat ik dit stuk lees krijg ik tranen in mn ogen en kippenvel. Hier zijn geen woorden voor! Het treft mij niet persoonlijk maar ik zou er het liefst eens heel hard om willen huilen. Mss moet ik dat ook gewoon maar eens doen. Heel veel sterkte aan iedereen die er persoonlijk mee getroffen zijn. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi geschreven! Gelukkig zaten er geen bekenden van mij in het vliegtuig, maar ondanks dat heb ik sinds de ramp een ontzettend naar gevoel. Zo verschrikkelijk wat er is gebeurd! En als ik dan op social media die berichtjes voorbij zie komen van mensen die in het vliegtuig zaten, blij schrijvend dat ze op vakantie gingen... daar word ik zo ontzettend naar en boos van.. Het artikel schrijft echt precies hoe ik me sinds donderdag voel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze gelezen en het is echt prachtig verwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat raakt dit mij. Ik zat er ook heel lang bij na te denken, dat het leven zo mooi kan zijn. En waarom mensen zo met elkaar omgaan. Ik vind het vreselijk en wens iedereen heel heel heel erg veel sterkte...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtig, het omschrijft zo goed wat wij allen voelen....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mij heeft deze ramp ook erg aangegrepen. Ook word ik er boos van dat er andere mensen zijn die blijkbaar vonden dat ze het recht hadden om zomaar de levens van zoveel onschuldige mensen op deze manier te eindigen. Ik vind nog steeds dat dit niet had mogen gebeuren. Ik wens alle getroffenen heel veel sterkte toe!

  BeantwoordenVerwijderen

Instagram

Subscribe